Alimentare alternativa pentru fabricile Star Transmission din Sebes

Alimentare-AlternativaTema Energy, companie de referinta in domeniul solutiilor de alimentare cu energie electrica alternativa, a finalizat cu succes lucrarile la realizarea unui sistem de alimentare permanenta  (Power Supply System – PSS) pentru Star Transmission, o companie a grupului Daimler.

In luna decembrie a anului trecut, in urma unei licitatii la nivel european, a fost selectata compania romanească Tema Energy, in calitate de integrator al acestei solutii, pentru beneficiarul Star Transmission – Daimler. Contractul a prevăzut livrarea la cheie a sistemelor de alimentare alternativa cu energie electrica pentru cele doua hale de productie.

In vederea alimentarii continue a liniilor de productie si a evitarii oricaror intreruperi, compania a implementat doua sisteme de tip PSS. Lucrarile au presupus intercalarea, intre reteaua electrica si cele doua unitati de montaj ale Star Transmission din Sebes, a unor sisteme de alimentare neintrerupta (UPS) de mare putere, care previn micile intreruperi ale retelei (uneori de ordinul secundelor), dar si varfurile de tensiune sau caderile abrupte de tensiune. In lipsa unor astfel de sisteme de protectie, intreruperile ar putea provoca pagube mari liniilor automatizate de productie, dar si pierderi operationale pe duratele de nefunctionare.

Sub aspect tehnic, solutia a cuprins echipamente de capacitati foarte mari – Generatoare, UPS-uri, dar si numeroase alte echipamente si instalatii auxiliare, printre care baterii stationare, tablouri electrice, containere climatizate sau conexiuni electrice cu instalatiile beneficiarului.

Compania Star Transmission are operationale, la Sebes, doua unitati de montaj de cutii de viteze pentru autoturismele Mercedes-Benz.

Proiectul Star Transmission – Daimler de alimentare alternativa se inscrie in seria marilor proiecte efectuate de Tema Energy in calitate de integrator, alaturi de alte lucrari de acest fel realizate si pentru alte companii importante din Romania, din domenii precum Medical, Telecom, Auto sau IT.