Finalizare DATA CENTER 3.1 - GTS Romania

Finalizare-Data-Center-GTSTema Energy a finalizat, la finalul anului 2013, lucrarile de extindere a DC 3, cel mai mare Data Center al GTS, localizat in Bucuresti.

In suprafata totala de 244 mp, acesta a fost amenajat la cheie de echipele Tema Energy.

Sala a fost echipata cu echipamente de climatizare profesionala Liebert Hiross Emerson de x kW dotate cu controlul umiditatii, dar si cu instalatie electrica redundanta, pardoseala flotanta si alte lucrari de amenajare.

Segmentul de power back-up va fi asigurat de UPS-urile Riello 600 kVA si de generatorul Perkins 660 kVA instalate de echipele noastre in 2009, pentru prima faza a amenajarii Data Center-ului.

Totodata au fost asigurate rack-uri si PDU-uri in vederea popularii cu echipamente IT, precum si culoar de aer rece/cald in vederea eficientizarii consumurilor electrice.

Lucrarea s-a desfasurat in decursul a aproximativ 3 luni, fiind incluse si activitatile de proiectare, consultanta si puneri in functiune/testari.

Etapele anterioare de amenajare a Data Centerelor GTS s-au desfasurat intre anii 2006-2009, cand au fost finalizate salile DC 2 si DC 3 din Bucuresti.

Ulterior, in 2013, pe fondul cererii in crestere a clientilor sai, GTS a decis extinderea DC 3 cu aproximativ 70 mp suplimentari, evidentiind tendinta de extindere a companiei pe piata de servicii de colocare si cloud din Romania.

Infiintata in anul 2002, Tema Energy a devenit in ultimii ani una dintre cele mai cunoscute companii specializate in amenajarea la cheie de Data Centere. Printre clientii reprezentativi in acest domeniu se mai numara Star Transmission – Daimler Romania (2 Data Centere), Intrarom – Ministerul Justitiei (2 Data Centere), Appnor MSP sau Wipro Technologies.

GTS este una dintre cele mai reprezentative companii de servicii de internet, colocare si cloud din Romania, facand parte din grupul GTS Central Europe si raportand o cifra de afaceri de peste 20 mil. Euro in 2012.