• Română
  • English

Micro Data Centerele sunt cea mai buna solutie.

Pentru companiile care au nevoie de echipamente IT de capacitati reduse, care sa ruleze aplicatii in imediata apropiere a spatiului de “productie” (birouri, fabrici, etc), insa nu dispun de un spatiu corespunzator pentru amenajarea unei sali IT, Micro Data Centerele sunt cea mai buna solutie.

Axate pe principiul “All-in-one”, centrele de date tip micro inglobeaza toate tehnologiile specifice unui centru de date, chiar si la nivelul unui singur rack: infrastructura IT (servere, switch-uri, routere), dar si infrastructura fizica: climatizare profesionala, UPS cu baterii, detectie si stingere incendiu, acces securizat cu card sau amprenta, supraveghere video, DCIM (monitorizare).

Foarte multe aplicatii de tip IoT (Internet of Things) si 5G au nevoie ca datele sa fie procesate rapid si accesate  de utilizatori cu o latenta cat mai mica. Centrele de Date hyperscale sau cloud, fiind plasate la mare distanta, nu ofera viteza de lucru necesara si de aceea s-au dezvoltat arhitecturile Edge Computing, alcatuite din centre de date mici, dar foarte apropiate de utilizatori si de locul unde sunt consumate datele.

Avantaje data centere micro / all in one / edge:

Amplasate in spatiul de birouri, containere sau cabinete metalice, data centerele micro / edge sunt foarte compacte, foarte rapid de livrat si instalat, relocabile, dar si usor de inlocuit integral cand este necesar.

"Colaborarea avuta in amenajarea la cheie a unui centru de date in Ploiesti ne permite sa recomandam compania Tema Energy drept un integrator profesionist de data centere, fiind un partener de incredere alaturi de care ne dorim sa dezvoltam proiecte si in viitor."

Ionut-Silviu Fodoca - Termene.ro

Director General