Articol Ziarul Financiar – Tema Energy, despre Piata de Data Centere

Articol-Ziarul-FinanciarFurnizorul de tehnologie pentru centre de date Tema Energy, care numara printre clienti companii precum Vodafone, UTI, Bancpost sau Ministerul Justitiei, estimeaza ca va inregistra o crestere de 60% a afacerilor anul acesta (2014), in conditiile in care in Romania nu sunt suficiente centre de date care sa absoarba dezvoltarea sectoarelor IT si telecom. “Densitatea de data-centere din Romania este mult sub media tarilor din regiune, cum ar fi Ungaria sau Polonia. Dezvoltarea accelerata a sectoarelor IT, call-center si telecom presupune nevoia de spatii tot mai mari de procesare si stocare de date, ceea ce implica dezvoltarea unor data centere de tip high-density ( densitate inalta – trad.), dar si foarte eficiente energetic”, a declarant pentru ZF Mihai Manole, directorul general al Tema Energy.

Produsele furnizate de companie, tehnologie pentru centrele de date, baterii si UPS-uri, sunt importate din Italia, Tucia si China. “Anul acesta se anunta a fi un an bun pentru noi si pentru zona noastra de activitate. Date fiind proiectele de power back-up systems (sisteme de siguranta in cazul unor pene de curent –n.red), dar si de data-centere, semnate la final de 2013 si la inceputul anului, estimam ca vom avea o crestere semnificativa a business-ului in acest an“ , a declarat pentru ZF Mihai Manole, director general al companiei.

In piata locala, Tema Energy concureaza cu jucatorii locali cum ar fi QBS, Romsys sau Abacus, dar si cu jucatori internationali precum germanii de la H&N sau cehii de la Altron.

“Intre altele, exista cateva proiecte de data-centere de mare capacitate care au obtinut finantare anul trecut si care se vor implementa incepand cu anul acesta in orase precum Bucuresti sau Cluj”, a mai spus Manole.

De la inceputul anului, compania a semnat contracte cu clienti ca Vodafone, Bancpost, UPC, Monsson sau Omnilogic. Tema Energy a obtinut si o comanda cu o valoare cumulata de 150.000 de euro de la grupul UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, vizand generatoare pentru Skanska, mallul Promenada din Constanta, parcul de agreement Water Park din Craiova si alte obiective. De asemenea, compania a fost subcontractata pentru furnizarea de centre de date catre Ministerul Justitiei.

Link la articol ZF.ro:

http://www.zf.ro/business-hi-tech/mihai-manole-tema-energy-crestem-cu-60-anul-acesta-pentru-ca-este-tot-mai-mare-nevoie-de-centre-de-date-12826928