10 tendinţe care vor influenţa industria Data Center în 2019

 

La fiecare şfârşit şi început de an, publicaţiile de specialitate realizează analize ale tendinţelor care vor influenţa piaţa centrelor de date. Am facut o trecere în revista a „predicţiilor“ emise de specialiştii în domeniu şi am extras principalele tendinţe care se prefigurează pentru urmatoarele 12 luni:

  • In 2019 şi 2020 tot mai multe centre de date vor investi în proiecte de renovare şi retehnologizare pentru a face fată cererii în crestere de putere de calcul şi stocare, precum şi a numărului de aplicaţii distribuite, apreciază AFCOM. Deşi există analişti de piaţa care susţin că Data Centerele on premises sunt pe cale de dispariţie, tot mai multe organizaţii medii şi mari investesc în dezvoltarea de arhitecturi hibride, rentabilizându-şi astfel investiţiile deja făcute.
  • Anul acesta numărul centrelor de date mari, din categoria „hyperscale“, va continua să crească, însa într-un ritm mai rapid decât până acum, exploatând potenţialul soluţiilor de infrastructură prefabricate şi modulare.

citeste mai mult…