DataCenter Forum 2017: Rezultate peste asteptari

View More: http://imagineart.pass.us/datacenter_forum

DataCenter Forum 2017, evenimentul organizat de Tema Energy alaturi de parteneri sai locali si internationali, a inregistrat la prima sa editie o audienta de peste 400 de specialisti in domeniul centrelor de date. Construit pe o structura interactiva, care a inclus 14 sesiuni de dezbateri, prezentari si workshop-uri, dar si un amplu spatiu expozitional si de networking, in care au expus companii precum APC by Schneider, ENERIA, Hoppecke, Leoch, Nexans, Pyralis, Riello, Rittal, Uniline TCS, Vertiv etc., evenimentul a marcat si prima prezenta oficiala a Uptime Institute, o premiera la nivel national.

 

 

 

 

_MG_3163Dezvoltarea pietei locale de centre de date si nivelul de maturitate atins de clientii acestora fac ca DataCenter Forum sa fie o initiativa nu doar bine-venita, ci mai ales necesara. Era nevoie de un astfel de eveniment care sa aduca laolalta cei mai importanti producatori si furnizori mondiali de echipamente, sisteme si tehnologii dedicate centrelor de date si specialistii, operatorii, managerii si dezvoltatorii de Data Centere si infrastructuri critice din Romania. Iar succesul inregistrat de aceasta prima editie a DataCenter Forum este confirmat de numarul mare de participanti si expozanti si de «calibrul» partenerilor care au sprijinit initiativa Tema Energy, prin acestia numarandu-se companii precum  APC, Vertiv, Nexans, Caterpillar, Rittal si altii de o asemenea anvergura”, a declarat la finalul evenimentului Mihai Manole, Director Tema Energy.

 

Opinii “la cald”

 

O opinie confirmata si de declaratiile luate “la cald” de la participantii la prima editie a evenimentului:

  •  “Prezenta in Romania este o premiera pentru Uptime Insitute, iar calitatea evenimentului Tema Energy si a interactiunilor avute a fost peste asteptari. Am sustinut in cadrul forumului doua workshop-uri care au abordat principalele provocari ale industriei centrelor de date, cat si o serie de certificari potrivite cu specificul pietei romanesti. Sunt convins ca prezenta la DataCenter Forum a ajutat centrele de date locale in gasirea unor solutii de imbunatatire a eficientei opertionale.”

           Scott Roots, Business Development Director Uptime Institute EMEA

 

  •  “DataCenter Forum 2017 a reprezentat o ocazie excelenta pentru vendorii de solutii de a-si prezenta cele mai noi tehnologii si de a intra in contact direct cu piata. Nexans a prezentat atat in spatiul expozitional, cat si in cadrul sesiunilor de workshop-uri solutii de ultima generatie dedicate noilor tehnologii din zona cablare structurata si fibra optica.”

           Silviu Ardeleanu Business Development Manager Balkan Area, Nexans Cabling Solutions

 

  •  “Datele reprezinta la momentul actual cea mai importanta resursa a companiilor, iar centrele de date trebuie sa aiba capacitatea de a le proteja integritatea si disponibilitatea la niveluri cat mai ridicate. Evenimetul Tema Energy ne-a oferit oportunitatea de a prezenta cele mai performante solutii de electro-alimentare din portofoliul ENERIA.”

           Mathias Ranson, Director Eneria CAT Romania

 

  • “Ne-a bucurat sa constatam interesul ridicat al participantilor pentru solutiile Vertiv prezentate in spatiul expozitional din cadrul DataCenter Forum 2017. Prezentarea sustinuta s-a concentrat pe noile noile tehnologii din domeniul racirii centrelor de date, care au putut fi vazute la lucru si in Data Center-ul mobil expus de Tema Energy.”

           Liviu Ploesteanu, Sales Manager Thermal Management Romania si Moldova Vertiv

 

  •  “Am reusit sa aducem la DataCenter Forum 2017, pentru prima oara in Romania, demo bus-ul Rittal care integreaza cele mai noi solutii de mamangement energetic, racire de inalta precizie, securitate fizica etc. Consider necesar un astfel de eveniment pentru ca piata evolueaza rapid si centrele de date au nevoie de solutii scalabile care sa raspunda noilor cerinte.”

           Marius Totolici, Project Manager IT Rittal

 

  •  “Am prezentat in cadrul primei editii a DataCenter Forum un ghid practic de selectie a bateriilor pentru echipamentele de power-backup, exemplificat pe rack-ul modular cu acumulatori adus la stand. Ne-a bucurat interesul crescut al pietei locale pentru solutiile de inalta calitate si performanta furnizate de Hoppecke.”

           Thomas Selzer, Sales Manager BU Reserve Power Central Europe Hoppecke

 

  •  “Initiativa Tema Energy de a organiza un astfel de eveniment a fost bine primita de catre piata inca din primele momente. Pyralis a prezentat in cadrul forumului un sistem de detectie incendiu prin aspiratie, o solutie standard de stingere folosind gaz inert, dar si un sistem de stingere hibrid prin inundare totala cu agent Novec 1230.”

           Mihai Sintie, Business Development Manager Pyralis

 

  •  “DataCenter Forum 2017 a reprezentat oportunitatea optima de a interactiona direct cu actuali si viitori clienti, de a consolida relatiile cu partenerii locali ai APC si de a prezenta cele mai noi solutii de management al infrastructurii centrelor de date. Sper ca editiile viitoare al evenimentului Tema Energy sa se bucure de acelasi succes.”

           Marcis Randa, Software Sales Manager Data Center Software Solutions APC

 

  •  “DataCenter Forum a fost un succes inca de la prima editie, iar Tema Energy a reusit sa organizeze foarte bine evenimentul. Am apreciat in mod deosebit prezenta reprezentantilor Uptime Institute care au furnizat o serie de informatii utile. Astept cu nerabdare urmatoarea editie a evenimentului.”

           Alecsandru Neacsu, Operations and Maintenance Manager GTS Telecom

 

Sunt asteptari justificate si confirmate de catre Mihai Manole, Directorul Tema Energy: “DataCenter Forum 2017 a reprezentat o ocazie excelenta de a sarbatori 15 de activitate a companiei noastre, insa ne dorim sa replicam aceasta initiativa la un nivel din ce in ce mai inalt in urmatorii ani“.

 

Asa ca va asteptam din nou, peste un an, la DataCenter Forum 2018.