DataCenter Forum 2018: Editia a doua, un succes

Evenimentul DataCenter Forum, organizat pentru a doua oara in Romania de Tema Energy alaturi de partenerii sai internationali, a reprezentat un real succes.

Evenimentul reprezentativ al tehnologiilor specifice centrelor de date (Cablare structurata si networking, DCIM, Climatizare, UPS, Generatoare, Baterii, Detectie si stingere incendii, Securitate fizica, electrice), DataCenter Forum este cadrul de reunire al specialistilor, managerilor, dar si proprietarilor, operatorilor si investitorilor de Data Centere.

Evenimentul s-a desfasurat in data de 10 mai 2018, la Willbrook Platinum Convention Center (Baneasa – Bucuresti Nord) si a cumulate o conferinta cu speaker internationali, expozitie de producatori de tehnologii destinate centrelor de date, prezentari de companii si solutii pentru data centere, Revista DCF, dar si un Cocktail.

Partenerii editiei 2018 sunt: APC by Schneider Electric, BICSI, Cummins Power Generation, Nexans, Riello UPS, Rittal, Uptime Institute, Vertiv, Hoppecke, Leoch, Pyralis, Reichle & de Massari, Fortinet, Uniline TCS.

Bilantul sintetic al celei de a doua editii a DataCenter Forum 2018 este urmatorul:

  • Peste 350 de participanti;
  • 13 expozanti din randul numelor mari ale industriei centrelor de date;
  • 14 workshop-uri si sesiuni de dezbateri;
  • Reprezentanti ai principalelor organizatii cu rol in reglementarea si certificarea Data Centerelor la nivel global, prezenti ca speaker si expozanti.

„Succesul avut la editia anterioara ne-a confirmat faptul ca piata locala a centrelor de date are nevoie de un eveniment precum DataCenter Forum, care sa contribuie la crearea si consolidarea unei comunitati a specialistilor “, a explicat Mihai Manole, CEO Tema Energy.

Cea de a doua editie a DataCenter Forum nu s-a axat insa doar pe dezbateri si networking, ci a adus in fata audientei si foarte multa tehnologie, atat noutati, cat si solutii concrete, validate deja de piata. Printre produsele care au putut fi vazute la lucru in spatiul expozitional s-a aflat si Data Center-ul mobil proiectat si construit special pentru acest eveniment de catre specialistii Tema Energy, un centru complet utilat si functional in care vizitatorii au putut testa o platforma de Data Center Infrastructure Monitoring ce va fi lansata in curand.

Si anul acesta, pentru a acoperi cat mai complet problematica centrelor de date, printre organizatiile invitate la DataCenter Forum s-au aflat Uptime Institute si, in premiera pentru Romania, BICSI.

Si anul acesta, pentru a acoperi cat mai complet problematica centrelor de date, printre organizatiile invitate la DataCenter Forum s-au aflat Uptime Institute si, in premiera pentru Romania, BICSI. Reprezentantii celor doua organizatii au participat alaturi de Cristian Cucu, CIO Guvernul Romaniei si Mihai Manole, CEO Tema Energy, la dezbaterea interactiva cu care a debutat DataCenter Forum 2018, in cadrul caruia au fost analizate principalele tendinte din domeniul industriei centrelor de date, vizibile si la nivel local.

Trecerea de la evolutii la raspunsuri concrete la problemele cu care se confrunta Centrele de date si Data Room-urile din Romania a fost facuta in cadrul sesiunilor de prezentare si la standurile din cadrul expozitiei de catre specialisti ai companiilor APC, Cummins, Fortinet, Hoppecke, Leoch, Nexans, Pyralis, Riello, Rittal, R&M, Uniline si Vertiv.

Pentru a furniza auditoriului o imagine cat mai completa asupra subiectului standardizarii centrelor de date, acesta a fost tratata nu doar din perspectiva BICSI, reprezentata de catre Miodrag Kovanovic, ci si a unor jucatori mari din piata, precum Rittal sau APC, care au evidentiat avantajele practice ale conformitatii cu regulamentele in vigoare.

Un alt subiect abordat atat in dezbaterea initiala, cat si in sesiunea sustinuta de catre Scott Roots, care a prezentat rezultatele celui de a VIII-a editii a studiului anual Uptime Institute, a fost cel al deficitului de specialisti in industria centrelor de date

 

O sarcina pe care organizatorii DataCenter Forum 2018 si-o asuma deschis, dupa cum a explicat Mihai Manole: „Pentru al doilea an consecutiv am adus in fata audientei nu doar solutii si tehnologii noi, ci si noutati din domeniul reglementarii si certificarii centrelor de date. Raspunsurile pe care le primim de la specialistii, operatorii, managerii si dezvoltatorii de centre de date si infrastructuri critice ne arata ca piata are nevoie de astfel de abordari complete si ne da sperante ca DataCenter Forum incepe sa fie un reper pentru industria locala.“

 

Printre sustinatorii evenimentului se numara: Samsung, Dell, Lasting, Fujitsu, Wall-Street, CIO Council, Agora, Crama Oprisor, Cloud Mania.

 

Ramaneti conectati la eveniment prin intermediul site-ul asociat www.datacenter-forum.ro.