Sistemele de Power Back-up sau Power Supply sunt solutii integrate de alimentare continua destinate consumatorilor mari si critici (Industrie, Medical, Data Centere).

Recomandate pentru mediile in care intreruperile sau variatiile de tensiune pot provoca daune mari si intreruperi semnificative ale activitatii, acestea sunt o solutie de asigurare a stabilitatii si a calitatii alimentarii cu energie electrica a consumatorilor critici.

Sistemele de alimentare continua asigura, astfel, stabilitatea si redundanta la reteaua clasica de energie electrica, fiind utile indeosebi in mediile in care intreruperile electrice nu sunt permise (sali de operatie din spitale, centre de cercetare, centre IT, aplicatii Militare) sau au efecte indelungate si costisitoare cu repunerea in functiune si pagubele produse de intreruperi (indeosebi fabrici si centre industriale).

Sistemele de tip PSS (power supply systems) asigura, astfel, alimentarea permanenta, sigura si stabila a mediilor in care sunt de evitat orice tip de intreruperi, varfuri de tensiune sau caderi abrupte de energie ale retelei.

Sistemele de alimentare alternativa integrate sunt compuse, de regula, din urmatoarele echipamente:

  • UPS-uri
  • Baterii
  • Generator diesel
  • Instalatie electrica (aferenta distributiei intre echipamentele PSS, dar si pentru racordul la alimentarea clasica a facilitatii)
  • Climatizare profesionala (asigurarea climatului optim de functionare pentru echipamentele critice de power back-up).

Solutiile PSS se pot instala atat in interiorul facilitatii, cat si, in lipsa spatiului necesar, in containere securizate amplasate in vecinatatea facilitatii.