Sisteme Data Center Mobil

Alimentare & distributie electrica (Tablouri)

Gestionam alimentarea si distributia electrica din reteaua clasica: post de transformare, tablouri electrice de alimentare si distributie, instalatii de distributie electrice si PDU-urile rack-urilor IT.

Back-up energetic (UPS & Baterii)

Alimentarea cu energie electrica este asigurata atat din reteaua clasica, cat si prin sistemul de alimentare de rezerva. Acesta este alcatuit din UPS-uri, Baterii VRLA si Generatoare diesel performante, care preiau instant consumatorii Data Center-ului Mobil, pentru o functionare neintrerupta.

Climate control

Solutiile de climatizare profesionala asigura climatul optim de functionare al IT-ului si al infrastructurii electrice. Unitatile de racire pot fi de tip clasic sau in-row, sunt prevazute cu controlul umiditatii si au o inalta eficienta energetica. In plus, solutiile alese sunt foarte eficiente in spatiu, pentru o amprenta minima in suprafata limitata a centrului de date mobil.

Physical security

Securitate-fizicarsz

Sistemele de control acces si supraveghere video sunt critice mai ales pentru un centru IT mobil, intrucat asigura operarea fara personal si paza dedicate. Ele garanteaza accesul securizat al personalului autorizat si transmit alerte prin e-mail si sms privind incidentele sau tentativele de efractie, furt, etc.

Detectie si stingere incendii

Alertarea, prevenirea si stingerea incendiilor sunt critice intr-un DC mobil, mai ales luand in considerare locatiile indepartate de functionare ale multor astfel de centre mobile. Utilizam tehnologii moderne precum detectie ESD, VESDA sau Laser, agenti de stingere ecologici si ultra-eficienti precum Novec sau Inergen, si centrale de detectie si stingere produse de cei mai experimentati producatori.

BMS / DCIM

Data Center Infrastructure Management este o solutie eficienta de administrare si monitorizare integrata de la distanta a infrastructurii ce deserveste spatiul IT. Alertarea prin SMS si e-mail, monitorizarea centralizata a tuturor sistemelor si a consumurilor energetice, dar si controlul de la distanta al echipamentelor cu ajutorului unui sistem tip DCIM a devenit un must al Data Centerelor mobile.

Rack and PDU

Reprezentam cei mai mari producatori de Rack-uri, PDU, sisteme de organizare in Rack, dar si inchiderea culoarelor de tip cold / hot aisle containment, pentru consumuri energetice minime, modularitate si rezistenta in timp.

Constructii si amenajari

Containerele sunt executate cu materiale de structura si izolatoare de cea mai inalta calitate, testate in timp si foarte rezistente la factorii naturali (frig, umiditate, caldura, soare etc). Toate acestea confera siguranta in caz de dezastre naturale, dar si o foarte buna durabilitate. In plus, centrele de date mobile sunt concepute sa reziste la seisme, precum si la inundatii sau alte calamitati.

Back-up energetic (Generator)

backupenergetic

Alimentarea cu energie electrica este asigurata atat din reteaua clasica, cat si prin sistemul de alimentare de rezerva. Acesta este alcatuit din UPS-uri, Baterii VRLA si Generatoare diesel performante, care preiau instant consumatorii Data Center-ului Mobil, pentru o functionare neintrerupta.

Un Data Center mobil este un data center modular, portabil, containerizat. Data Centerele mobile au devenit un trend in zona centrelor de date din ultimii ani, avand in vedere avantajele majore ale unei astfel de solutii: eficienta energetica, amprenta redusa, durata scurta de executie, mobilitatea si costul relativ redus.

Data Centerele mobile (sau MDC – mobile data center) au fost dezvoltate in jurul ideii de eficienta energetica. Dupa multi ani in care au fost dezvoltate sali IT uriase dar care s-au umplut abia dupa mult timp, MDC-urile au venit ca o solutie de optimizare a investitiei initiale in amenajare, dezvoltare, inchiriere si facility management.

Tehnologiile de free cooling combinate cu dimensiunile foarte compacte ale unui data center modular se traduc in costuri cu energia electrica mult reduse. Implicit, PUE (power usage effectiveness) obtinut pentru un server room containerizat poate fi cu usurinta adus sub centrele de date conventionale.

Tema Energy are o experienta bogata in amenajarea de Data Centere mobile customizate. De la dimensiunile container-ului pana la densitatea IT si electrica, tehnologiile de racire si de back-up energetic, securitatea fizica si anti-foc sau monitorizarea de la distanta – toate acestea sunt adaptate nevoilor unice ale fiecarui client.

 

 

Caracteristici ale centrului de date mobil

+ Scalabilitate si modularitate

Solutiile IT mobile proiectate de noi sunt scalabile si pot fi usor extinse sau adaptate dupa prima unitate, prin adaugarea de noi module (containere) si racordarea sau cuplarea la cea existenta, fara intreruperi in functionare.

+ Mobilitate

Data Centerele mobile sunt acomodate de containere compacte, usor relocabile pe uscat, cu mijloace conventionale. Odata livrat intr-o locatie, MDC-ul are avantajul unic al relocarii, oricand si oriunde, in functie de nevoile de business, dar si de eventuale evenimente naturale care impun mutarea acestuia. Astfel, relocarea completa a data center-ului devine extrem de facila, fara investitii suplimentare in infrastructura.

+ Durata scurta de executie

Spre deosebire de centrele de date clasice, fixe, MDC-urile pot fi dezvoltate mult mai rapid. Astfel, daca pentru un Data Center clasic vorbim de o durata medie de implementare de 3-6 luni, un MDC poate fi livrat intre o luna si pana la 3 luni, in functie de complexitate si dimensiuni.

+ PUE superior

Tehnologiile de free cooling combinate cu dimensiunile foarte compacte ale unui data center containerizat se traduc in costuri cu energia electrica mult reduse. Implicit, PUE obtinut pentru un server room mobil poate fi cu usurinta adus sub cele ale centrelor de date conventionale. Raportat la PUE mediu al data centerelor existente, MDC este o solutie foarte eficienta energetic.

+ Rezistenta si durabilitate

Nivelul de siguranta al unui centru mobil de date este practic acelasi cu cel al unui centru de date fix, avand sisteme de supraveghere, acces control si anti-incendiu la fel de performante si sigure. In plus, structura este extrem de rezistenta, tratata special anti-foc, dar si impotriva apei sau radiatiilor solare si conceputa sa reziste socurilor seismice.

+ Operare si monitorizare de la distanta

Solutiile de DCIM (Data Center Infrastructure Management) permit urmarirea, alertarea si controlul de la distanta al infrastructurii MDC si al consumurilor de energie. Economisiti astfel din costurile operationale si de personal, si sunteti permanent conectat la functionarea sistemelor din Containerul IT, indiferent unde este acesta situat.

+ Executie integrata, la cheie

Asiguram coordonarea integrata a tuturor sistemelor si instalatiilor, preluand de la client responsabilitatea instalarii intregii infrastructuri, de la constructia container-ului pana la instalare si operare-mentenanta,. Centrul de date mobil este, astfel, livrat si instalat la cheie, indiferent de locatia de functionare.

+ Tehnologii de ultima ora

Amenajam Data Centere Mobile utilizand cele mai avansate tehnologii (in row cooling, UPS-uri modulare, hot/cold aisle, detective VESDA, DCIM etc), prin echipamente care vizeaza performanta, eficienta energetica si fiabilitatea. Aplicam experienta dobandita in cei 10 ani de executie integrata de infrastructura aferenta salilor de servere.